HET GEMAK VAN THUIS VEILIG OPLADEN

Thuis je auto kunnen opladen heeft veel voordelen. Het is niet alleen goedkoop, maar ook comfortabel. Bijvoorbeeld omdat je na een koude nacht direct in een warme auto stapt.

Thuisladen is goedkoper dan op straat of bij een snellaadstation. Maar wat komt er allemaal kijken bij het opladen van je elektrische auto? Het opladen vraagt tot wel 5x meer stroom dan bij een normaal verbruik. Dus dat opladen moet wel goed en veilig gebeuren. Veiligopladen is al sinds 2012 dè expert in laadoplossingen en helpt je graag verder met advies op maat. Neem contact op voor een vrijblijvend advies of vraag direct een passende offerte aan afgestemd op jouw specifieke situatie.

SAMEN KIJKEN NAAR
DE BESTE OPLOSSING

Met meer dan 120.000 geïnstalleerde laadpunten kunnen we bevestigen dat niet iedere situatie hetzelfde is.

Ook thuis is iedere situatie weer anders. Een andere levensstijl, een ander type auto, verschillend aantal km per dag. En in de woning? Zijn er andere grote gebruikers in huis of juist niet. Heb je zonnepanelen of een warmtepomp? Allemaal factoren die bepalen welke laadpaal bij je past. Geen top 5 en kies maar uit, maar samen komen wij tot een advies op maat.

DE VOORDELEN VAN EEN LAADPAAL THUIS

Grip op kosten

De meeste elektrische auto’s worden zakelijk gereden. Laad je de auto thuis op, dan wil je de gebruikte stroom eenvoudig verrekenen met je bedrijf of leasemaatschappij. Bij de keuze van een laadpunt zijn er verschillende verrekenmethoden. Wij zetten ze graag voor je op een rijtje.

zorgeloos laden

Thuis opladen is comfortabel, maar vraagt om de juiste aanpassingen in de meterkast. Steeds meer laadpunten zijn voorzien van slimme software om overbelasting te voorkomen en het comfort te verhogen, zoals Wifi, Bluetooth en handige apps. Daarnaast verzorgen de experts van Vebe dat de installatie veilig en overeenkomstig de norm wordt geplaatst zodat je zorgeloos kunt laden.

Duurzamer leven

De rol van de elektrische auto gaat verder dan vervoer van A naar B. Hoewel we nog maar aan het begin van de ontwikkeling staan, gaat de EV een belangrijke rol spelen in de stroomvoorziening. Denk bijvoorbeeld aan de opslag van zonne-energie of het terug leveren van energie aan de woning op het moment dat je misschien net te kort komt. Laat je daarin adviseren door onze experts voor fossielvrij wonen.

VEILIGOPLADEN

WAAROM KIEZEN VOOR VEBE VEILIGOPLADEN?

In een markt waar je steeds meer aanbieders ziet is het soms lastig om de juiste keuze te maken. Schreeuwende advertenties met de goedkoopste laadpunten en iedereen noemt zich een EV-expert. Dat doen wij dus niet. Ons motto is niet voor niets ‘geen woorden maar laden’. Kies je voor Veilig opladen dan kies je voor:

N

Advies op basis van jarenlange ervaring door pioniers in de EV-markt sinds 2012.

N

Geen verkopers maar adviseurs met elektrotechnische kennis en achtergrond

N

Eigen gecertificeerde installateurs die gaan voor vakmanschap, kwaliteit en veiligheid

N

Uitsluitend A-kwaliteit producten, ook in de meterkast.

N

Een aanspreekpunt van advies tot en met installatie en service achteraf

FAQ VOOR LAADPALEN AAN HUIS

WIJ HELPEN JE GRAAG MET AL JOUW VRAGEN

We kunnen ons voorstellen dat je nog een hoop vragen hebt, daarvoor kun je altijd met ons contact opnemen. Maar laten we je alvast op weg helpen met de meest gestelde vragen voor thuis:

test

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Hoe gaat de installatie in zijn werk?

Bij de installatie van een laadpunt werken we altijd vanuit de meterkast. Hier komt alle beschikbare stroom binnen. Vanuit de meterkast leggen we de bekabeling aan naar de locatie van het laadpunt. Vaak lukt dat eenvoudig via een kruipruimte, soms is het wat lastiger. Maar het lukt altijd, samen zoeken we naar de beste oplossing.

Kan ik mijn stroomkosten ook zakelijk verrekenen?

Ja, dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. De meeste laadpunten kan je verbinden met een zogenaamde backoffice provider. Dit is een partij die ervoor zorgt dat al jouw laadkosten automatisch worden doorbelast aan je bedrijf of werkgever. Maandelijks wordt de thuis gebruikte stroom keurig aan je uitbetaald. Super simpel en fiscus proof. En psst…heb je zonnepanelen? Dan kan je er ook nog wat aan verdienen.

Hoe snel kan ik straks opladen?

De snelheid van het opladen wordt bepaald door twee factoren: de auto en de huisaansluiting. De meeste moderne elektrische auto’s kunnen met 11 kW opladen. Soms meer, een enkele keer minder. In de meeste woningen komt er 8 kW (bij 1 fase) of 17 kW bij 3 fase binnen. Afhankelijk van het aantal kilometers dat je dagelijks rijdt is je auto eigenlijk altijd na één nacht weer klaar voor gebruik.

test

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Kan ik thuis ook snelladen?

De term snelladen wordt niet altijd goed gebruikt. Thuis kun je behoorlijk snel laden. Maar met snelladers worden eigenlijk de oplaadpunten langs bijvoorbeeld de snelweg bedoeld. Denk hierbij aan de snelladers van bijvoorbeeld Fastned, Ionity of Shell.

Moet ik mijn huisaansluiting verzwaren?

Een veelgestelde vraag die wij meestal met ‘nee’ beantwoorden. In de meeste woningen komt voldoende stroom binnen om het aantal gereden kilometers gemakkelijk bij te laden. Maar, onze behoefte verandert. We gaan steeds meer (duurzame) stroom gebruiken en stappen af van fossiele brandstoffen zoals gas. Ga je elektrisch rijden, dan is dat een goede reden om ook je stroomaansluiting “future proof” te maken. Wij helpen je graag bij de juiste keuze.

Wat is loadbalancing?

Een veel gebruikte term, maar wat is loadbalancing eigenlijk? Een loadbalancing systeem is een slimme oplossing die ervoor zorgt dat je nooit met meer stroom gaat opladen dan er beschikbaar is. Gebruikt de woning tijdelijk veel stroom? Geen probleem, het loadbalancing systeem zorgt ervoor dat het opladen dan even wat langzamer gaat. Hierdoor wordt de maximale beschikbaarheid nooit door het opladen overschreden. Wel zo veilig.

De perfecte laadoplossing voor jouw situatie?

Op basis van een aantal vragen kunnen wij jou gericht adviseren. Klik op advies inwinnen en ontdek vrijblijvend welke laadoplossing bij jouw situatie past.